Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

1. rasprava "Važnost poduzetništva", kampanja "Mladi u poduzetništvu"

DEMOKRATSKI RASADNIK, Duga Resa, 19. studeni 2015.

Kampanja "Mladi u poduzetništvu"
Tema rasprave: Važnost poduzetništva

"Podures" Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice projekt je Grada Duge Rese kojemu je svrha poticanje razvoja poduzetničke kulture u Gradu Duga Resa i okolnim općinama. Nositelj projekta je Grad Duga Resa, a partneri su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duge Rese.


Održana je prva rasprava kampanje "Mladi u poduzetništvu" na temu "Važnost poduzetništva". Na raspravi je ukupno sudjelovalo 26 sudionika, od čega 18 učenika Srednje škole Duga Resa.


Rasprava je uputila sudionike u osnove poduzetništva te ih potaknula da razmišljaju o poduzetništvu kao svom životnom putu.
Sudionici su spoznali da su poduzetnici osobe koje su spremni više nego ostali ljudi nešto poduzeti, upustiti se poduzetnički pothvat kako bi osmislili i realizirali ideju radi zarade i/ili boljitka društva u cjelini. Poduzetnici su nositelji promjena i pokretači razvoja.

Neki od njih zainteresirani su za rasprave o poduzetništvu, jer je to za njih nešto novo i izazovno s čim se do sada nisu susretali.
Također su spoznali da neki od njih već imaju karakteristike koje krase poduzetnike, a da toga nisu ni svjesni. Upoznati su da je osim formalnog obrazovanje važno steći znanje i vještine kroz cjeloživotno obrazovanje.
Prikazani su i video prilozi o dvoje uspješnih poduzetnika sa područja Grada Duge Rese.

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.