Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

"Život poduzetnika" - održana 3. rasprava u kampanji "Mladi u poduzetništvu"

DEMOKRATSKI RASADNIK, Duga Resa, 03. prosinca 2015.

Kampanja "Mladi u poduzetništvu"
Tema rasprave: Život poduzetnika

Grad Duga Resa provodi projekt "PODURES" - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duga Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duga Resa.

U okviru projekta održana je 3. rasprava u kampanji "Mladi u poduzetništvu" na temu "Život poduzetnika". U raspravi je sudjelovalo ukupno 17 sudionika, od kojih je 16 učenika Srednje škole Duga Resa.

Rasprava je podučila sudionike o poduzetnicima kao osobama koji svakodnevno rade ono što vole, susreću se s novim izazovima i samostalno odlučuju o vlastitom poslovnom uspjehu ili neuspjehu.


Sudionici su na praktičnim primjerima svjedočenja prisutnih poduzetnika na raspravi upoznali kako izgleda život poduzetnika.
Činjenica je da se pojam radnog vremena, vikenda i godišnjih odmora u potpunosti razlikuje kod poduzetnika od uvriježenih normi. Krenuti u vlastiti poduzetnički pothvat znači mijenjati sigurnost (siguran stalan posao) za slobodu da se posao obavlja po vlastitoj zamisli uz neizbježni rizik poslovnog promašaja.

Slijedeća rasprava na rasporedu je 8. prosinca 2015. godine u prostorijama Demokratskog rasadnika POU Duga Resa.

Dođite i sudjelujte u raspravi na temu "Poduzetničko planiranje".

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije 88%.

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.