Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održana 4. rasprava "Poduzetničko planiranje" u kampanji "Mladi u poduzetništvu"

DEMOKRATSKI RASADNIK, Duga Resa, 08. prosinca 2015.

Kampanja "Mladi u poduzetništvu"
Tema rasprave: Poduzetničko planiranje

Grad Duga Resa provodi projekt "PODURES" - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duga Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duga Resa.

U okviru projekta održana je 4. rasprava u kampanji "Mladi u poduzetništvu" na temu "Poduzetničko planiranje". U raspravi je sudjelovalo ukupno 20 sudionika, učenika Srednje škole Duga Resa.

podures 4 rasprava 4

Rasprava je podučila sudionike o važnosti poduzetničkog planiranja aktivnosti i zadataka u pripremi i provedbi svakog projekta. Prisutni su svjedočili o još jednom osobnom iskustvu uspješnog poduzetnika u realizaciji poduzetničkog pothvata u stvarnom životu. Osobno iskustvo zainteresiralo je sudionike koji su se aktivno uključili u raspravu.

Slijedeće rasprave na rasporedu su 9. i 18. veljače 2016. godine u prostorijama Demokratskog rasadnika POU Duga Resa.

Dođite i sudjelujte u raspravama na teme "Društveno poduzetništvo" i "Poslovna etika".

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije 88%.

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.