Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

"Društveno poduzetništvo" - održana 5. rasprava u kampanji "Mladi u poduzetništvu"

DEMOKRATSKI RASADNIK, Duga Resa, 09. veljače 2016.

Kampanja "Mladi u poduzetništvu"

Tema rasprave: "Društveno poduzetništvo"

Grad Duga Resa provodi projekt "PODURES" - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duga Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duga Resa.

U okviru projekta održana je 5. rasprava u kampanji "Mladi u poduzetništvu" na temu "Društveno poduzetništvo". U raspravi je sudjelovalo ukupno 14 sudionika, učenika Srednje škole Duga Resa.

Rasprava je podučila sudionike o osnovama društvenog poduzetništva, ključnim karakteristikama i oblicima društvenih poduzeća. Prisutni su mogli spoznati značaj društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja za razvoj lokalne zajednice kroz nadopunjavanje usluga od javnog interesa, uravnoteženo korištenje i raspodjelu raspoloživih resursa u korist lokalne zajednice, doprinos očuvanju okoliša, omogućavanje otvaranja novih radnih mjesta u svojim područjima djelovanja usmjerenih na integraciju dugotrajno nezaposlenih na tržištu rada i poticanje društvene kohezije rasta i razvoja društvenog kapitala.

Slijedeća rasprava na rasporedu je 18. veljače 2016. godine u prostorijama Demokratskog rasadnika POU Duga Resa.

Dođite i sudjelujte u raspravi na temu "Poslovna etika".

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije 88%.

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.