Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održana 6. rasprava "Poslovna etika" u kampanji "Mladi u poduzetništvu"

DEMOKRATSKI RASADNIK, Duga Resa, 18. veljače 2016.

Kampanja "Mladi u poduzetništvu"
Tema rasprave: Poslovna etika

Grad Duga Resa provodi projekt "PODURES" - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duga Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duga Resa.

U okviru projekta održana je šesta rasprava u kampanji "Mladi u poduzetništvu" na temu "Poslovna etika". U raspravi je sudjelovalo ukupno 17 sudionika, učenika Srednje škole Duga Resa.

Rasprava je uputila sudionike na važnost poslovne etike u poslovanju, koja podrazumijeva obrasce profesionalnog ponašanja, primjenjujući etičke principe iz poslovne stvarnosti.

Uz poduzetničke dileme koje se stalno postavljaju pred poduzetnike prisutne su i moralne dileme, kako ostvariti poslovni uspjeh na pravedan i pošten način.

Poduzetničke dileme poduzetnika povezuju se i sa pitanjem pravedne trgovine i pravedne kupnje, raspoređivanje prihoda u poduzeću, odnos spram zaposlenika i odnosa spram zajednice u kojoj poduzetnik djeluje.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije.

 

 

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.