Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održana 2. rasprava "Mogućnosti zapošljavanja za mlade poduzetnike" u kampanji "Poduzetnici i javna uprava"

Gradska vijećnica Grada Duge Rese, Duga Resa, 18. travnja 2016.

Kampanja "Poduzetnici i javna uprava"

Tema rasprave: "Mogućnosti zapošljavanja za mlade poduzetnike"

Grad Duga Resa pokrenuo je projekt "PODURES" - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duga Resa.

U okviru projekta održana je 2. rasprava u kampanji „Poduzetništvo i javna uprava“ na temu „Mogućnosti zapošljavanja za mlade poduzetnike“.
U raspravi je sudjelovalo ukupno 13 ( trinaest ) poduzetnika.

Rasprava je uputila sudionike na mogućnosti korištenja potpora za zapošljavanje za poduzetnike, mlade poduzetnike i mjere samozapošljavanja.

Potpore za zapošljavanje omogućuju osobama koje iskažu interes mogućnost dobivanja financijskih sredstava, kao i stručnu pomoć i dobivanje informacija, te edukaciju i pomoć u razradi poduzetničke ideje, izradi Poslovnog plana, načinu registracije, potporama i subvencijama drugih davatelja i ostalim pitanjima vezanim uz otvaranje vlastitog obrta, trgovačkog društva ili slobodnih profesija.

Sudionici su pokazali interes za tematiku te se uključili u raspravu.

 

Slijedeća rasprava je na rasporedu 04. svibnja 2016. godine u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Duge Rese.

Dođite i sudjelujte u raspravi na temu "Utjecaj parafiskalnih davanja na poslovanje poduzetnika".

 

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije 88%.

 

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.