Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održana 1. rasprava "Tehnike prodaje – proces prodaje" u kampanji "Poduzetnici i javna uprava"

Gradska vijećnica Grada Duge Rese, Duga Resa, 14. travnja 2016.

Kampanja "Poduzetnici i javna uprava"

Tema rasprave: "Tehnike prodaje – proces prodaje"

Grad Duga Resa pokrenuo je projekt "PODURES" - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Udruženje obrtnika Duga Resa.

U okviru projekta održana je 1. rasprava u kampanji „Poduzetništvo i javna uprava“ na temu „Tehnike prodaje – proces prodaje“. U raspravi je sudjelovalo ukupno 14 (četrnaest) poduzetnika.

Rasprava je uputila sudionike u proces u kojem se moraju slijediti određeni koraci, kako bi došli do krajnjeg cilja – prodaje. Proces prodaje ovisi o uloženom vlastitom trudu u istraživanje i razumijevanju kupčeve situacije, ovisi i o energiji koju ulažete i koliko dobro poznajete i vjerujete u vlastite proizvode i usluge koje prodajete.
Prodajni proces je serija aktivnosti prodavača, koje vode k tome da kupac poduzme određenu željenu aktivnost, i koja završava različitim oblicima postprodajnog usluživanja i provjera kako bi osiguralo zadovoljstvo kupca.

Proces prodaje obuhvaća:
1. Definiranje kupaca i njihovih potreba
2. Provjera isplativosti prodaje
3. Testiranje proizvoda
4. Zatvaranje procesa prodaje
5. Postprodajne aktivnosti.


Svaka od navedih faza prodajnog ciklusa podjednako je važna za uspješnost završetka prodajnog ciklusa.

 

Slijedeće dvije rasprave su na rasporedu su 18. travnja 2016. godine u 18:00 i 19:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Duge Rese.

Dođite i sudjelujte u raspravama na teme "Mogućnosti zapošljavanja za mlade poduzetnike", te "Crowdfunding i Start -up".

 

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije 88%.

 

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.