Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održana 6. rasprava "Utjecaj parafiskalnih davanja na poslovanje poduzetnika" u kampanji "Poduzetnici i javna uprava"

Gradska vijećnica Grada Duge Rese, Duga Resa, 20. svibnja 2016.

Kampanja "Poduzetnici i javna uprava"

Tema rasprave: "Utjecaj parafiskalnih davanja na poslovanje poduzetnika"

Grad Duga Resa pokrenuo je projekt „PODURES“ - Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice. Partneri na projektu su Institut za razvoj i međunarodne odnose ( IRMO)  i Udruženje obrtnika Duga Resa.
U okviru projekta održana je rasprava u kampanji „Poduzetnici i javna uprava“ na temu  „Utjecaj parafiskalnih davanja na poslovanje poduzetnika“.
U raspravi je sudjelovalo ukupno 7 (sedam) poduzetnika.

Tokom rasprave sudionici su upućeni u pojam i vrste parafiskalnih davanja koji opterećuju poslovanje poduzetnika. Također im je predstavljen Nacionalni program reformi  2015. godine u kojemu su postavljeni ciljevi za minimalno smanjenje parafiskalnih nameta u 2015. i 2016. godini za oko 330 milijuna kuna.
U raspravi su uz poduzetnike sudjelovali i predstavnici Gradske uprave Grada Duge Rese.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 248.599,60 kn, od čega je iznos sufinanciranja od strane Europske unije  88%.

 

IMG 6743

IMG 6741

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.