Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održano je predavanje na temu "Vještine poslovnog komuniciranja"

U srijedu 5. prosinca 2018. godine, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi, gospodin Zrinski Pelaić iz tvrtke Illyricum savjetovanje d.o.o. održao je vrlo zanimljivo i poučno predavanje na temu „Vještine poslovnog komuniciranja“. Svrha predavanja je bila poticanje poduzetnika, djelatnika u javnoj upravi kao i svih zainteresiranih na usvajanje vještina uspješnog i učinkovitog komuniciranja u poslovnom životu.

Potkrijepivši svoje izlaganje brojnim primjerima iz realnog života, gospodin Pelaić je okupljenima predstavio koncept poslovne komunikacije – vještine koja se koristi za promociju proizvoda, usluga i organizacija. Vješta poslovna komunikacija koju možemo podijeliti na verbalnu, neverbalnu i paraverbalnu komunikaciju znači poslovni uspjeh, a osobito je bitna u poslovima upravljanja, prodaje, odnosa s klijentima i zaposlenicima, suradnji s korisnicima te u svakodnevnom timskom radu.

Gospodin Pelaić je naglasio važnost prvog dojma i traženja povratne informacije, održavanja dugoročnih odnosa, iskrenosti, poslovnog bontona i pozitivnog stava. Kao jedan od vrlo zanimljivih te poučnih zaključaka nametnula se potreba za rješavanjem problema kroz argumentirani sukob mišljenja nasuprot prešućivanja te kolokvijalno rečeno, guranja problema pod tepih što može voditi samo daljnjem stvaranju problematičnih odnosa, a samim time i umanjivanju učinkovitosti poslovne organizacije.

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.