Aktualnosti

najnovije vijesti o projektu

Održano je predavanje na temu "Izvori financiranja subjekata malog gospodarstva"

Nakon što je u srijedu 5. prosinca 2018. godine, u sklopu PODUresa, projekta promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta uspješno održano predavanje gospodina Zrinskog Pelajića iz Illyricum savjetovanja na temu Vještine poslovnog komuniciranja, gospodin Pelajić održao je u petak, 14. prosinca, još jedno predavanje, ovaj puta na temu "Izvori financiranja subjekata malog gospodarstva".

Zanimljivo i poučno predavanje okupilo je, kako lokalne gospodarstvenike tako i zaposlenike javne uprave koji su se upoznali s nizom načina kako financirati svoje poslovanje u današnjem poslovnom okruženju, a teorijski dio popraćen je i primjerima iz realnog poslovnog svijeta. Govora je bilo o tuđim i vlastitim izvorima kapitala, kreditima te nizu drugih načina kako obrtnici i poduzetnici mogu poboljšati svoje poslovanje te mu dati dodatnu financijsku injekciju.

Gospodin Žarko Sigmund, savjetnik za gospodarstvo u Gradu Dugoj Resi i voditelj projekta PODUres zahvalio je gospodinu Pelajiću te svima okupljenima koji su izdvojili dio svog dragocjenog vremena u svrhu učenja i stvaranja boljih te produktivnijih odnosa između javnog i realnog sektora.

Primjena koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama

U svrhu omogućavanja prijenosa koncepta “PODURES” promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja kroz transfer znanja, informacija i savjeta informativnim radionicama, raspravama i portalom, na druge subjekte organizirat će se sastanak za 12 gradonačelnika, načelnika i predstavnika organizacija civilnog društva, predstavit će se rezultati i raspraviti mogućnosti primjene koncepta u drugim organizacijama, gradovima i općinama.