Web sajam

interaktivni web sajam poduzetništva

GALERIJA GAUDEAMUS, vl. Ana Roguljić

Karlovačka županija prepuna je potencijala za razvoj kontinentalnog turizma čiji udio u ukupnom hrvatskom turizmu raste iz godine u godinu.

Rijeke naše županije sa svojim bezbrojnim slapovima, kupalištima te ostatcima starih mlinova pravi su mamac zaljubljenicima u prirodu, istraživačima, izletnicima, veslačima i kupačima. U cijeloj toj priči dugoreški as u rukavu je rijeka Mrežnica, njena romantična ljepota je već odavno prepoznata, a bogata baština stanovnika njenih obala sve više se cijeni te predstavlja sve većem broju turista.

Nositelji gospodarskog i turističkog razvoja Duge Rese su njeni obrtnici i poduzetnici, često puta samozatajni, uvijek marljivi i vrijedni. Kako bi se što više unaprijedila dugoreška poduzetnička klima, grad je pokrenuo projekt PODURES, projekt promocije poduzetništva i cjeloživotnog učenja.

Uspješnost projekta privukla je i kamere Hrvatske radiotelevizije koje su upravo tu na Mrežnici, na poznatom kupalištu kod mlina Bosiljevac, razgovarale s Anom Roguljić, vlasnicom obrta Gaudeamus, poduzetnicom koja se bavi ugostiteljstvom i izradom suvenira te čije vješte ruke marljivo grade dio dugoreške i karlovačke turističke priče.